top of page
חן וינשטיין

5 דרכים לתרגל מיינדפולנס במהלך יום העבודה


סביבת העבודה שלנו מאופיינת בכל כך הרבה שינויים, הסחות דעת, משברים ומצבי לחץ ובגלל זה הטייס האוטומטי שלנו מאוד דומיננטי. אנחנו דרוכות ומגיבות מתוך דפוסים ומנגנונים הישרדותיים שלא תמיד מודעים לנו.

מצבים כמו: שיחת משוב עם עובד.ת, קונפליקט עם מנהל.ת, בלת״ם באמצע פרוייקט, החלטה חשובה שצריך לקחת, תלונה שמגיעה מלקוח.ה וכו׳, הם קרקע פורייה להתנהלות האוטומטית הזאת שבה אנחנו נסחפות אחרי מחשבות ורגשות שעולים.


מיינדפולנס הוא איכות מנטאלית שמאפשרת לנו להיות מודעות לדפוסים אוטומטיים שמנהלים אותנו כך שנוכל לפגוש את המציאות שמולנו, על החוויות הנעימות והלא נעימות שהיא מביאה איתה, מתוך איזון פנימי ויציבות רגשית. מתוך בחירה והקשבה ולא מתוך פרשנויות, סיפורים ואמונות מגבילות.

את האיכות הזאת אפשר לפתח בעזרת תרגול שמבוסס על הפניית תשומת לב מודעת לרגע הנוכחי, מתוך גישה של פתיחות, סבלנות, חמלה והיעדר שיפוטיות.

לשמחתנו, המוח שלנו גמיש ויכול להשתנות אבל רק בתנאי שנתרגל בצורה קבועה. ממש כמו שריר.


תרגול מיינדפולנס מתבצע באמצעות מדיטציה אבל לא רק. יש מגוון פעולות יומיומיות (בעצם כל פעולה שאנחנו עושות) שאפשר דרכן לפתח את האיכות המדהימה הזאת.


הנה 5 דרכים לתרגל מיינדפולנס במהלך יום העבודה. כן, כן, גם כשאנחנו עסוקות, עמוסות במשימות וממש אין לנו פינה שקטה לשבת ולמדוט.

בכל אחת מהדרכים האלה אפשר לתרגל החל מכמה שניות ועד משך הזמן שמתאים:


1. תשומת לב להליכה בין פגישות:

יום העבודה של רובנו מכיל לא מעט פגישות עבודה. הדרך בין פגישה לפגישה היא הזדמנות מצויינת לתרגל מודעות להליכה, תשומת לב לתנועת הגוף, לנשימה, למה שאנחנו רואות ושומעות מסביב, למחשבות שלנו ועוד. ההליכה לא חייבת להיות איטית, מה שחשוב זה מיקוד תשומת הלב בפעולה עצמה ובחושים גם אם רק לכמה שניות בכל פעם.


2. תשומת לב לאכילה:

לרובנו יש נטייה לעשות עוד דברים בנוסף לאכילה: לקרוא, לגלול בטלפון, לענות למיילים. בזמן האכילה, הקדישו כמה דקות אך ורק לפעולה עצמה. שימו לב לטעמים, למרקמים, לריחות, לצבעים, לצורת הלעיסה. אפשר גם רגע לפני האכילה להרהר על כל הא.נשים והגורמים שקשורים לכך שהצלחת הזאת תהיה מונחת לפנינו עכשיו ולהגיד תודה.


3. סריקת גוף לפני שיחה או פגישה חשובה:

כדי להגביר את הריכוז ולהפחית מתח לפני שיחה או פגישה חשובה כמו ראיון, פרזנטציה, משוב וכו׳, אפשר לקחת כמה דקות של סריקת גוף בישיבה על כסא במשרד או בכל מקום אחר שמתאים. בסריקת גוף אנחנו מפנות את תשומת הלב באופן שיטתי לתחושות הגוף מכפות הרגליים ועד הראש. תחושות כמו: כאב, גירוד, עקצוץ, דגדוג וכו׳.


4. הקשבה מודעת:

במהלך שיחה שגרתית, אפילו שיחת חולין במסדרון, לקחת כמה דקות של נוכחות מלאה ותשומת לב לאדם שמולנו, לדברים שנאמרים, לתחושות ולמחשבות שמתעוררות בנו. נשהה במקום הזה בלי לקפוץ לתגובה או לתת למחשבות לגבי מה אנחנו רוצות להגיד לסחוף אותנו.


5. מודעות בנהיגה:

הדרך לעבודה או מהעבודה גם היא יכולה להיות מקום מעולה לתרגול. לפעמים אנחנו נוסעות ממקום למקום ואפילו לא זוכרות איך הגענו ומה קרה בדרך. בתרגול בנהיגה, נשים לב מתי אנחנו נסחפות אחרי מחשבות, תכניות, דאגות, זכרונות. ברגע ששמנו לב, נחזור בעדינות לנהיגה ונהיה מודעות למה שקורה סביבנו, לנשימה שלנו, למראות מסביב, למגע ההגה בידיים, לקולות שאנחנו שומעות ועוד.


אז לאיזו פעולה במהלך יום העבודה הבא שלך את הולכת להביא יותר נוכחות ותשומת לב?

בהצלחה!

0 צפיות0 תגובות

コメント


bottom of page